ארוחת חג מעבר לפינה

7 טעויות נפוצות בעיצוב פינת אוכל ואיך להימנע מהן

ראש השנה כבר דופק לנו בדלת, ובקרוב מאוד נבלה שעות ארוכות מסביב לשולחן. כמה נצטופף וכמה יהיה לנו נעים? הרבה מזה תלוי באיך עיצבנו פינת האוכל שלנו. איפה רבים מאיתנו טועים ואיך להימנע?  בכתבה הבאה >>

פינת האוכל בשילוב הסלון והמטבח, יוצרים יחד את האזור המרכזי ביותר בבית. בבתים רבים בישראל מדובר באזור שבו המשפחה מבלה את רוב זמנה המשותף, מארחת ומייצרת זיכרונות של רגעים משפחתיים. לכן, כדאי להעניק חשיבות רבה לעיצוב אזור זה בכלל ולפינת האוכל בפרט. אספנו עבורכם את 7 הטעויות הנפוצות ביותר בעיצוב פינות אוכל וכיצד תוכלו להימנע מהן.

טעות מס' 1 - לא חושבים קדימה

להחליף פינת אוכל כל שנה-שנתיים זה כאב ראש מיותר, ולהשתמש ברהיטים לא איכותיים במשך שנים יפגום באווירה הביתית וייתן הרגשה תמידית של "עוד לא התאקלמנו". עדיף שתשקיעו עכשיו עוד טיפה מחשבה ותכנון לעתיד ותרכשו פינת אוכל איכותית, כזו שתתאים לצרכים המשתנים של המשפחה, תחזיק מעמד שנים ארוכות ותחסוך הרבה כסף והתרוצצות בטווח הרחוק.

טעות מס' 2 – לא מתחשבים בסגנון העיצובי של שאר הבית

פינת האוכל היא חלק בולט ובלתי נפרד משאר הבית, לכן כל הבדל בקו העיצובי יבלוט היטב בשטח - פינת אוכל הייטקיסטית, למשל, תיראה מוזר למדי בבית שמעוצב בסגנון כפרי. כדי ליצור התאמה והרמוניה, עצבו פינת אוכל שמתאימה לסגנון העיצובי של שאר חללי הבית.

טעות מס' 3 – מעדיפים אמירה על פני אווירה

תפקידה של פינת האוכל הוא לא רק לספק מרחב לאכול בו, אלא גם לשמש כנקודת מפגש משפחתית בה רצוי שתשרור אווירה נינוחה ונעימה. לכן מומלץ להימנע ככל הניתן מבחירת צבעים כהים, טקסטורות גסות ורהיטים שאינם נוחים לאורך זמן. צבעוניות רכה, טקסטורות נעימות לעין ולמגע יעשו רק טוב לאווירה סביב שולחן האוכל. כסאות שאפשר לשבת עליהם במשך שעות ושולחן מרווח מספיק כדי לאפשר מקום נוח לכולם, גם הם יקלו על יצירת זמן איכות משפחתי בעת הארוחה.

שקלו להוסיף כריות ישיבה לכיסאות שאינם מרופדים, ולהחליף חלק מהכסאות בספסל מרופד שגם יוסיף לאווירת ה"ביחד".

טעות מס' 4 – מתמקדים  ורק בפונקציונאליות

בשונה ממה שכתבנו למעלה. פה הטעות היא הפוכה. נכון, חשוב להתייחס לתפקידה של פינת האוכל, אך אם תתמקדו אך ורק בפן הפונקציונאלי תפספסו הזדמנות נהדרת לשלב אלמנטים עיצוביים שלא רק יוסיפו עניין ויזואלי אלא גם יכניסו פנימה אמירה אישית ויבטאו את אופי המשפחה. שילוב פריטים משלימים כגון מפה או כיסוי שולחן, פמוטים, עציצים, חפצי אמנות ועוד. אם נעשה תוך איזון ובחירה קפדנית – נוכל לשדרג את פינת האוכל הפשוטה ולהפוך אותה למרחב מעורר השראה שכיף להסתכל עליו ולבלות בו את זמנכם.

טעות מס' 5 – לא מתחשבים בגודל החדר

נכון. שולחן אוכל גדול זה מרשים מאוד. אבל אחת הטעויות הנפוצות ביותר בעיצוב פינת אוכל היא שימוש בשולחן אוכל גדול מדי עבור החלל שהוא נמצא בו. כאשר החלל מרגיש צפוף והיושבים לשולחן צריכים להזיז את הכיסא כדי שמישהו יוכל לעבור מאחוריהם, זה פוגם לא רק באסתטיקה של החדר אלא גם ובעיקר באווירה הנינוחה שהייתם רוצים שתשרור סביב שולחן האוכל שלכם. אל תחנקו את החלל. תכננו את גודל ומיקום השולחן כך שיתאפשר מקום ישיבה נוח לכל אחד מבני הבית והאורחים, במרחק סביר מכל דבר שעלול לחסום את התנועה סביב פינת האוכל, כגון קירות, דלתות ורהיטים אחרים.

טעות מס' 6 – מתעלמים מאורח החיים של המשפחה

לכל משפחה יש הרגלים ומנהגים האופייניים לה, בהם מאוד כדאי להתחשב כאשר מתכננים את פינת האוכל. משפחות מסוימות נוטות יותר לארח לסעודות גדולות ורשמיות, בזמן שאצל אחרות ייתכן שימוש יותר יומיומי בפינת האוכל. כמו למשל שיחות משפחתיות אינטימיות, הכנת שיעורי בית ועבודות יצירה מקום לכל הארוחות ביום עצבו את פינת האוכל בהתאם לאופן שבו ייעשה בה שימוש. אם למשל המשפחה שלכם אוהבת לעסוק בעבודות יצירה בפינת האוכל, כדאי להימנע משולחן לבן חלק ונקי שיבליט לעין כל שריטה קטנה, וללכת על משהו ששריטות וכתמים לא יבלטו עליו ואף יוסיפו לו אופי עם השנים (למשל שולחן עץ בסגנון כפרי).

טעות מס' 7 – תאורה חזקה או חלשה מדי

אור חזק מדי הוא  לא נעים וייצור תחושת מתח, ותאורה חלשה מדיי יכולה להרדים אתכם בזמן הארוחה המשותפת. כדי ליצור אווירה מאוזנת וחמימה בפינת האוכל, כזו שכיף לארח בה, הקפידו על התאמת התאורה לשהות של כמה שעות סביב השולחן. פתרון נפלא לכך הוא התקנת דימר (עמעם) שיאפשר לכם לכוון את התאורה בהתאם לאווירה הרצויה בכל רגע נתון – למשל הגברת האור בזמן הכנת שיעורי בית, או עמעום האורות בעת ארוחה אינטימית (אפשר גם לשלב אור נרות שיוסיף לאווירה הרומנטית).

 

אנחנו מקווים שהטיפים שלנו יעזרו לכם לתכנן את פינת האוכל המושלמת שתשרת את המשפחה עוד שנים רבות.

שתף עמוד:
צרו קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: