רעיונות ויתרונות של חידוש רהיטים ישנים
חידוש רהיטים ישנים הוא אחד הטרנדים הפופולריים ביותר בימינו, ולמעשה הוא כבר הרבה יותר מאופנה חולפת. ביותר ויותר בתים תמצאו רהיטים ישנים שזכו למתיחת פנים ומראה מחודש, מעצבי פנים רבים ממליצים על שימוש ברהיטים כאלה כדרך אפקטיבית להפוך חלל כזה או אחר לייחודי ומקורי, ברחבי האינטרנט ניתן למצוא לא מעט בלוגים שמתמחים בתחום ומציעים רעיונות, השראה ועצות שימושיות וגם חובבים רבים מגלים את הקסם של ה"עשה זאת בעצמך" בכל הקשור להענקת חיים חדשים לרהיט שרגע קודם לכן נראה כמי שסר חינו וככזה שעדיף להשליכו לאשפה.
היתרונות המגוונים של חידוש רהיטים ישנים
הקונספט של חידוש רהיט ישן זוכה לפופולריות רבה בזכות 3 מרכיבים עיקריים:
ראשית, תשומת הלב ההולכת וגדלה שאנחנו מעניקים באופן כללי לעיצוב הבית ובפרט הרצון להביע את עצמנו ואת מי שאנחנו באמצעות העיצוב. בפרט אנחנו מנסים לבדל את הבית שלנו, או את המשרד שלנו, מאלה של אחרים, שהרי לייחודיות יש ערך מוסף גבוה בימינו. האפשרויות כמובן רבות ומגוונות, החל מצביעת קיר בגוון שאין לאף קיר אחר, דרך גופי תאורה יוצאי דופן או חיפוי עץ לקירות פנים וכלה בפסל מיוחד בקצה הסלון או אלמנטים שוברי שגרה במטבח ועוד ועוד - וגם רהיט שחודש נהנה בדרך כלל ממראה ייחודי.
שנית, המודעות ההולכת וגוברת לחשיבות השמירה על איכות הסביבה. רהיט ישן שחודש לא רק שאינו מושלך לאשפה אלא גם מייתר את רכישתו של רהיט חדש ובכך מיישם את אחד משלושת ה-R-ים החשובים, ה-Reduce (הפחתת הצריכה. שני ה-R-ים האחרים הם Recycle ו-Reuse, כלומר מחזור ושימוש מחדש).
המרכיב השלישי בהפיכת הקונספט הנ"ל לפופולרי הוא הכלכלי: חידוש רהיט ישן מאפשר לנו לא רק להיות יצירתיים ולהעניק למרחבים השונים בבית מראה שונה לגמרי אלא גם לעשות זאת בעלות מינימלית ולהימנע מהצורך לרכוש רהיטים חדשים שכידוע מחירם אינו זול כלל וכלל.
איך להעניק מראה מיושן לרהיט מחודש?
במסגרת המגמה הכללית של חידוש רהיטים ישנים מתבלטת מגמה ספציפית של הענקת מראה מיושן לפריט המחודש.
המדובר בטכניקה הנקראת דיסטרסינג (Distressing) והיא מתאימה במיוחד כשרוצים לבצע חידוש רהיטי עץ.
השלב הראשון של הענקת מראה מיושן הוא שיוף העץ בכל מקום שאותו רוצים להדגיש ובפרט בחיבורים ובקנטים. עומק השיוף משתנה כמובן מפריט לפריט ובהתאם לכמות הצבע שיש עליו.
השלב השני הוא צביעה בצבע מקשר (המוכר גם בשם פריימר). לאחר שלב זה יש להמתין עד שהרהיט יהיה יבש לחלוטין.
השלב השלישי הוא צביעה של כל אותם מקומות שרוצים להבליט ברהיט. הצביעה היא באמצעות צבע אקרילי בעל גוון כהה וגם לאחר שלב זה יש להמתין עד לייבוש המלא של הרהיט.
השלב הרביעי הוא שפשוף הצבע עם נר לבן וניקוי רסיסי השעווה המיותרים באמצעות מטלית עדינה.
השלב החמישי הוא צביעת הפריט כולו (בצבע אקרילי). מומלץ לבצע צביעה של שתי שכבות וכמובן להמתין לייבוש מלא לאחר כל שכבה.
השלב השישי הוא שפשוף המקומות שעליהם מרחנו את השעווה, כלומר אלה שיודגשו ויובלטו. השפשוף הוא באמצעות נייר ליטוש עדין או בעזרת צמר פלדה.
השלב האחרון הוא מריחת לכה שקופה על מנת להגן על הפריט המחודש בעל המראה המיושן והמרהיב.
רעיונות נוספים לחידוש רהיטים
אופציה נוספת לחידוש פני רהיט היא הדבקת פורניר - אותו ציפוי עשוי עץ טבעי מרהיב עין שמעניקה לרהיט כולו חזות יוקרתית. באופן כללי חידוש רהיטים ישנים נשען על יצירתיות ודמיון, כשכאמור ניתן למצוא ברשת אינספור מקורות השראה המאפשרים, עם מעט חשיבה מחוץ לקופסה, להעניק לכל רהיט מיושן ובנלי, חזות יוצאת דופן ומרתקת.