חידוש רהיטי עץ לא חייב להיות מסובך
עץ הוא חומר גלם כמעט מושלם, ולא בכדי הוא הפך לאחד הנפוצים ביותר בשימוש האדם מאז החל המין האנושי להתקיים על פני כדור הארץ: הוא חזק, הוא עמיד, הוא אינו מוליך חום או חשמל, נהנה ממראה משובב נפש ומשרה סביבו אנרגיות נכונות של חיבור לטבע ושורשיות. אז למה רק "כמעט מושלם"? כי כדי ליהנות מחומר הגלם רב היתרונות אנחנו צריכים לכרות עץ. אמנם ניתן לנטוע עצים חדשים במקום אלה שנכרתו, אולם קצב הצמיחה של העצים החדשים איטי לאין שיעור ביחס לקצב הכריתה של אלה הקיימים, והתוצאה עלולה להיות קטסטרופלית מבחינת כדור הארץ ומבחינת אלה החיים בו, תחילה זנים רבים של בעלי חיים שכבר משלמים מחיר יקר על הידלדלות יערות הגשם והתמעטות העצים בכלל, ולאחר מכן גם אנחנו בני האדם.
זוהי אחת הסיבות שבגינה כדאי להעדיף את האופציה של חידוש רהיטי עץ - בין אם מדובר בשולחן ישן, ספה מהוהה או מטבח פורמייקה - על פני האופציה (שחייבים להודות כי היא מפתה) של קניית רהיטים חדשים. בנוסף מאפשר לנו החידוש לחסוך לא מעט כסף וגם ליהנות בסופו של דבר ממוצר ייחודי שמתאים לנו במיוחד (ובלא מעט מקרים אנחנו גם מחוברים אליו רגשית) כך שבהחלט כדאי להתגבר על הפיתוי לזרוק את הישן ולקנות חדש ולבחור באופציה של חידוש רהיטים.
מספר טיפים פשוטים לחידוש רהיטי עץ
לעתים חידוש רהיטי עץ הוא אף פשוט יותר משחשבנו, ובפרט במקרים שבהם ההתיישנות של אותו רהיט אינה דרמטית ויחד עם זאת פוגמת באסתטיקה שלו ועל כן מעוררת רצון לחדש את חזותו.
כך למשל את הכתמים הכל כך מוכרים וכל כך מתסכלים שיש על כמעט כל שולחן עקב הנחת כוס משקה חם בלי תחתית (ומי מאיתנו זוכר תמיד להניח תחתית?) ניתן להעלים במקרים רבים פשוט באמצעות מיונז: מורחים את הממרח על הכתם, מחכים 30 דקות, מסירים - ובמקרים רבים מגלים שהכתם היה ואיננו עוד.
באופן דומה שמן קוקוס עשוי להקנות ברק מחודש לשולחן, לוחות עץ או שידה שצבעם מעט דהה - פשוט משפשפים בעדינות מטלית רכה ספוגה בשמן זה (או בשמת זית) תחולל פלאים וגם תספק הגנה טובה יותר לרהיט בעתיד.
טיפ נוסף לפני שפונים לאנשי מקצוע או משקיעים זמן רב יותר בחידוש רהיטים הוא הכנת תמיסה משמן קנולה וחומץ לבן (ביחס של 1 ל-3, כלומר רבע כוס שמן קנולה ושלושת רבעי כוס חומץ לבן). תמיסה זו יכולה להסיר גם כתמים עיקשים למדי.
דיסטרסינג - לחדש עם מראה מיושן
לפעמים תהליך חידוש רהיטי עץ נועד דווקא להקנות להם מראה מיושן, שהפך בשנים האחרונות לטרנדי עד מאוד. תהליך זה נקרא דיסטרסינג, והוא מתאים לרהיטים מכל הסוגים כולל רהיטי גן.
השלב הראשון הוא שיוף העץ ולאחר מכן יש לצבוע שכבה של צבע מקשר (פריימר, המשמש גם לצביעת פורמייקה) ולחכות עד שהרהיט יתייבש לחלוטין. בשלב הבא צובעים בצבע אקרילי בעל גוון כהה - ושוב ממתינים עד שהרהיט יתייבש.
לאחר מכן מגיע שלב ה"יישון" ואותו מבצעים באמצעות נר לבן - משפשפים את הנר בכל מקום בו אנחנו רוצים שיתקבל המראה המיושן. כדאי לעשות זאת במקומות בהם צפוי בלאי טבעי (חלקים בולטים, פינות ועוד) וכך להקדים תרופה למכה. מנקים בעדינות את השאריות של השעווה וצובעים בצבע הרצוי. השלב האחרון הוא שפשוף עם צמר פלדה ואז מריחת שכבת לכה אקרילית. התוצאה לא רק מרהיבת עין אלא גם ייחודית - אין אף רהיט אחר זהה לזה שלכם.
חידוש ארונות מטבח
אופציה נוספת היא שיפוץ ארונות מטבח במקום קניית חדשים - למשל באמצעות צביעה מחודשת של הדלתות ו/או החלפת הפרזולים.