חמש עובדות שלא ידעתם על חידוש רהיטים ישנים
אם בעבר רווחה הנטייה להשליך את הרהיטים הישנים או מקסימום לחפש קונה שיהיה מוכן לשלם מעט כסף עבורם, הרי שכיום רבים מעדיפים לשמור עליהם. אם גם אתם קיבלתם בירושה, רכשתם או שיש לכם רהיט ישן – כדאי לכם לדעת כמה עובדות לגבי חידוש רהיטים ישנים. זה יכול להיות פתרון יפה, משתלם ומיוחד.
1. חידוש רהיטים ישנים זה באופנה
העובדה הראשונה שכדאי לדעת לגבי חידוש רהיטים ישנים היא שהחידוש הפך כבר מזמן להיות דבר שבאופנה. רבים וטובים מחפשים כיום רהיטים ישנים בשוקי הפשפשים ורהיטים מחודשים ניתן לראות גם במיטב בתי העסק – ממשרדים, דרך בתי קפה ומסעדות וכלה בבתי מלון וחנויות. בכל בית ניתן להעשיר את עיצוב הפנים באמצעות בחירה ברהיט מיוחד, בסגנון וינטג' ואם אפשר – עדיף שיהיה ישן באמת אך מתוחזק היטב.
2. אפשר גם לבד
בחלק מהמקרים, ניתן לבצע תהליך פשוט של חידוש רהיטים עתיקים באופן עצמאי. כל מה שצריך זה בעיקר סבלנות ומעט עזרים מתאימים ולפעמים כמה כלי עבודה בסיסיים. כדי לעשות זאת בהצלחה, ניתן בהחלט למצוא מידע כתוב או מצולם באינטרנט ויש גם קורסים וחוגים שבהם ניתן ללמוד כיצד לבצע חידוש איכותי של רהיטים, ברמה הגבוהה ביותר. יש לציין שכאשר מדובר ברהיט איכותי במיוחד, לא כדאי לגעת בו לפני שמתייעצים עם מומחה אמיתי. נזק שנעשה לרהיט יוקרתי ונדיר הוא דבר שאף אחד לא רוצה לעשות.
3. מחדשי ריהוט מקצועיים
לפני שנראה מספר שיטות שניתן להיעזר בהם בכדי לבצע חידוש רהיטי עץ בצורה קלה, נוחה ופשוטה, נספר שיש בעלי מקצוע שמספקים שירות שכזה. למי שמוגבל בזמן, כאשר רוצים לחדש רהיט יוקרתי ומיוחד, מי שחושש לפגוע בעץ הישן או כאשר יש צורך בטיפול מיוחד כנגד תולעי עץ או מזיקים אחרים – איש המקצוע בהחלט יכול לעזור. לפני שמזמינים את המתקן המקצועי חשוב כמובן לקבל המלצות, לברר מחירים, לבדוק מהו הניסיון של מחדש הרהיטים ועדיף גם לבקש צילומים של עבודות קודמות.
4. עץ, לכה ושמן
כמעט כל רהיט עץ יהיה משוח בלכה על מנת להגן על העץ, למנוע שריטות ולהגן מפני בלאי. במהלך השנים, לא ניתן למנוע פגיעות ובלאי טבעי וכאשר הנזק קטן ניתן בהחלט לתקן אותו בקלות באמצעות לק פשוט שניתן לרכוש בכל תמרוקיה. מה שצריך לעשות זה לרכוש לק שקוף, לאחר מכן יש לבצע מריחה על גבי אזור סדוק ולהמתין לייבוש. כדי להחזיר את המראה הטבעי, המבריק יותר, יש לשייף את האזור באמצעות נייר לטש עדין.
טיפ נוסף שעליו ממליצים בעלי מקצוע, מיועד למקרים שבהם הרהיט הישן במצב טוב, אך הפך לחסר ברק. במקרה זה לא צריך לצפות אותו בלכה וניתן במקום זאת למרוח אותו בשמן זית. שמן, כך אומרים המומחים, לא מזיק לעץ אלא להפך – הוא נספג בתוכו, מעשיר אותו, שומר עליו מפני נזקים ויובש. מי שמרגיש בנוח עם חומרים תעשייתיים, יוכל לרכוש חומרים מיוחדים לשימון רהיט עץ. יש חומרי שימון שמיועדים גם לצביעה – קודם משמנים ורק אחר כך – צובעים.
5. פוליטורה וצבע אטום
דרך נוספת שניתן להשתמש בה לצורך חידוש הרהיט האהוב היא באמצעות פוליטורה. פוליטורה, בדומה לשמן, נספגת בעץ ומספקת לו הגנה ביחד עם מראה מיוחד במינו. פוליטורה נהוגה לחידוש חלקים פנימיים של רהיטים אך יש מקרים שרוצים להעניק לעץ גוון חדש לגמרי. במקרה כזה, אפשר בהחלט לבצע צביעה בצבע אטום, שמעניק לרהיט איכות אחרת לגמרי.